Een Muzikale Reis met Nirmala 16 juli

Het was een middag waarop de zee ons leek te omringen, maar in werkelijkheid waren we in het Cultureel Centrum Pancratius, verleid door de betoverende klanken van de Ocean Drum van Nirmala. Het muzikale ensemble, bestaande uit Jos, Wilma, Els en Frans, nam ons mee door hun unieke geluidswereld.
Het optreden begon met het nummer ‘Re Man Lullaby’, een melodie die de luisteraars onmiddellijk in hun greep hield. De muziek van Nirmala is een fascinerende mix van Oosterse muziek, melodieuze traditionele mantra’s en eigen nummers, allemaal subtiel overgoten met een westerse saus. Het is het geluid dat zowel exotisch als vertrouwd aanvoelt, een combinatie die zorgt voor een diep bevredigende luisterervaring.
Het is duidelijk dat Nirmala’s leden enorm genieten van het samen musiceren. Ze beschrijven het als een ‘rijke ervaring’, en die rijkdom is zeker te horen in hun muziek. Elk lid brengt zijn eigen unieke talenten en invloeden in, wat resulteert in een geluid dat zowel divers als harmonieus is.
Het optreden vond plaats tijdens de Mondiale fietstour Drechterland op 16 juli 2023. Ze speelden het hele uur van 13:00 tot 16:00, Elk optreden duurde maximaal een half uur.