Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen,

Het is voor mij wat vreemd om te horen dat hier verschil is in zomertijd en wintertijd. Ik heb dat fenomeen niet. Ik heb geen zomer- en wintertijd, ik ken geen dag en nacht en ik ken geen jaargetijden. Als ik zo hoor hoe u dat allemaal ervaart, prijs ik mij gelukkig dat dat “bij ons” niet bestaat. Daar waar ik ben, is het tijdloos, is er de eeuwigheid. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet op de hoogte ben van de aardse dingen. Ik ben ook bij u beneden in en rondom mijn Pancratiuskerk.

Eigenlijk moet ik iets goedmaken. Ik prijs regelmatig iedereen die betrokken is bij het Cultureel Centrum Pancratius.  Naast de kerk ligt een klein kerkhof. Op dit kerkhof liggen zeer oude grafmonumenten, met grijze, oude, vale en slecht te lezen grafstenen. Daardoor is het kerkhof mooi van oudheid, of mag ik  zeggen: mooi van lelijkheid. Ondanks het feit dat er bijna niemand meer wordt begraven,  wordt het kerkhof goed onderhouden. Hierbij dank ik die vrijwilligers die het kerkhof zo’n mooi geheel laten zijn met mijn kerkgebouw.

19 Oktober zong het koor Dzmano uit Georgië. Zes stevige kerels zongen á capella mooie liederen over natuur, liefde, strijd, en kerkliederen. Moeiteloos vulden zij het schip met hun prachtige krachtige stemmen. Het was wel jammer dat niet meer mensen zijn komen luisteren.

27 Oktober was er een antiekmarkt in mijn kerk. Het hele gebouw was ingericht met kramen, tafels en stellingen, en overal was oudheid te koop. Het lijkt wel of het juist óud moet zijn in mijn óude kerk. Er was een geweldige belangstelling, met meer dan 500 bezoekers. De opbrengst, voor zover dat voor Pancratius is, is weer bestemd  voor het onderhoud en de vernieuwingen van mijn kerkgebouw.

10 november    Zingt het Kogge Koor Klassiek.
Ook in 2017 gaven zij hier een geweldig optreden.
11 november     Beste kinderen, ook dit jaar nodig ik jullie uit bij mij te
komen zingen. Aan de lichtslinger kun je zien welke deur open is.
24 november     IntenzKamerkoor/Folq World.
Vierstemmig kamerkoor uit Enkhuizen.
8 december       Winterfair.
Een kerstmarkt met koopjes, muziek, glühwein en gezelligheid.
15 december     Concert van Zingenderwijs Oosterblokker.
21 december     Kerstgalaconcert van het Noord Hollands Jeugd Fanfare Orkest.
8 + 9 februari     Grootse boekenmarkt.

Genoeg gepraat voor deze keer.
Voor meer informatie moet u maar eens kijken op: www.ccp.nu 
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius,
en graag tot de volgende keer.