Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen,

Ook aan deze vakantieperiode is weer een einde gekomen. Straks gaat u weer naar uw werk,  uw school of uw vereniging. En niet te vergeten: naar de activiteiten in de Pancratiuskerk.  Ik zie u graag weer verschijnen in mijn kerk. In de vakantieperiode zijn er weinig activiteiten ín mijn kerk. De verenigingen liggen stil. Alleen het mortuarium blijft altijd beschikbaar, en daar is ook dit jaar (vergeef mij de uitdrukking) weer goed gebruik van gemaakt.   In mijn vorige vertelling vroeg ik of u vrijwilliger wilde worden in mijn kerk.  Ik heb er geen reactie(s) op gekregen.  Zo vlak voor de vakantie stond uw hoofd daar waarschijnlijk niet naar, maar nu heeft u een betere kijk op uw vrije tijd. Als u denkt, ja dat lijk me wel wat, of, ja dat wil ik wel eens proberen, u bent hartelijk welkom.

In mijn kerk zijn dan de afgelopen maanden weliswaar niet zo veel culturele activiteiten geweest, maar daar omheen zie ik genoeg gebeuren. Er is gewerkt aan de veiligheid. In het schip zijn in de noodlampen nieuwe accu’s  geplaatst, zodat er in geval van stroomstoring de lichten evengoed blijven branden. Dan raakt u niet in paniek. Verder zie ik dat alle noodverlichting/bewegwijzering is vernieuwd. Nou dat werd tijd hoor. Er zat noodverlichting in van 25 jaar oud. Fijn dat dat is aangepakt.  Geeft een goed gevoel.

Parkeren. Dat is voor de auto’s weer een stuk duidelijker geworden. Er zijn strepen getrokken waardoor de parkeervakken goed zichtbaar zijn geworden. En de fietsenrekken zijn verplaatst. Die stonden eigenlijk verkeerd waardoor de auto’s er last van hadden.  Alles is weer een stuk verbeterd.

En dan nu een korte blik in de agenda.
Eind augustus 2019 begint de Bridgeclub Oosterblokker met haar wekelijkse kaartmiddag. Is in feite dus al begonnen.
Zij bridgen op de dinsdagmiddag.
Begin september begint de Seniorenbond met haar wekelijkse activiteiten.

22-9-2019           Bijeenkomst voor de “Vrienden en Vrijwilligers van Pancratius”.
29-9-2019           Vlooienmarkt
27-10-2019         Antiek- en brocantemarkt.
2-11-2019            Toneelvoorstelling door het Meertheater.
10-11-2019         Zingt het Kogge Koor Klassiek

Genoeg gepraat voor deze keer.
Voor meer informatie moet u maar eens kijken op: www.ccp.nu 
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius,
en graag tot de volgende keer.