Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen,

Wat een drukte. Als ik dit schrijf is het kermis in Oosterblokker. Het is prachtig weer, en overal hoor ik muziek. In mijn kerk is het nu een beetje stil geworden, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt.

Een poos geleden heeft mijn vaste beeldend kunstenaar een mooie versiering gemaakt. Hoog boven in het schip komen de ribben van de dakconstructie bij elkaar. Voor een optimale stevigheid worden de ribben verbonden in een gewelfsleutel. In veel kerken wordt zo’n gewelfsleutel afgewerkt met een versiering. Zo’n versiering ontbrak nog steeds in mijn kerk, maar nu hangt hij daar. Mijn kerk is er weer mooier door geworden. Bedankt Ko.

Ik zie dat er nog meer is gebeurd. Mijn publiek kan dan weliswaar genieten van concerten enzovoort, maar men zit op houten stoelen. Degelijk en goed. Een beetje spartaans zou ik zeggen. En bij een lange zit krijg je daar een blikken kont van. Het bestuur heeft nu 200 stoelkussentjes gekocht zodat iedereen nu lekker kan zitten. De kussentjes konden worden gekocht door een financiële bijdrage van Stichting Blokkersfonds. Hartelijk dank voor deze bijdrage.

Tot een paar jaar geleden kon u elk jaar een donatie voor mijn kerk verdienen door mee te doen aan de Rabo-fietstocht. De bank houdt tegenwoordig een clubkascampagne. Ook een goed idee en voor Pancratius pakt dat goed uit. De opbrengst is hoger geworden. En een dagje fietsen kunt u ook zelf organiseren. Het Cultureel Centrum Pancratius kreeg 93 stemmen. De donatie van de bank komt daarmee uit op 508,71 euro. Hartelijk dank aan allen die op Pancratius hebben gestemd.

Tenslotte. Ik zie dat de vrijwilligers van Pancratius hun “werk” altijd met plezier doen. Maar ja, ik zie ook dat de vrijwilligers een dagje ouder worden, en wat zou het mooi zijn als er een paar (jonge) mensen bij zouden komen. Zo in de leeftijd van ongeveer 30 tot 75 jaar. Het “werk” is niet zwaar; vele handen maken licht werk. Als u vrijwilliger wordt, zit u er niet aan vast. Het blijft vrijwillig. Ook als u slechts een paar keer per jaar wilt helpen bent u welkom. Op de site vindt u wel een telefoonnummer of een e-mailadres.

Maar we hebben weer genoeg gepraat.
Zie ook de site: www.ccp.nu 
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.
En graag wens ik u een plezierige vakantie.