Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen,

Onlangs vierde u carnaval. Ondanks het slechte weer. Daar waar ík ben, bestaat zoiets niet. En al helemaal niet buiten. Het is bij mij dan ook altijd goed toeven. Gelukkig viert u het feest voornamelijk bínnen. In mijn kerk, in het Centrum Pancratius was niets van die drukte. Ik prijs mij daar gelukkig bij.

Ik werd ook gelukkig van de Grote Boekenmarkt in februari 2019. 28 Jaar geleden begon uw bestuur voorzichtig met iets nieuws, met een boekenmarkt; in een hoekje van de kerk. De boeken werden een week vóór de markt, door enkele vrijwilligers opgehaald. Tegenwoordig worden de boeken (en het speelgoed, enz.) het hele jaar door, ongevraagd, aangeleverd, en was mijn kerk in februari afgeladen vol met boeken, muziek, een kinderhoek met speelgoed, strips, een voorleesmoeder, en kon je met tante Cornelia cup-cakes maken.

De boekenmarkt is bij uw bestuur in goede handen, maar zoiets gaat natuurlijk niet vanzelf. Ik heb er dit jaar op gelet. Vanaf 31 januari begint er al een groep mensen met de voorbereidingen. Dat gaat bijna dagelijks door tot de markt op 9 en 10 februari. De markt is dan open voor het publiek.  In dat weekend zijn er tientallen vrijwilligers bezig. En ook daarna bent u nog bijna twee dagen bezig met sorteren, opruimen enzovoort. Ik heb zitten tellen; in totaal zijn er 66 vrijwilligers voor mij in touw geweest. Geweldig. Lieve vrijwilligers, bedankt.

En als er zoveel vrijwilligers zijn, wie houdt die allemaal in toom? Ik merk dat het bestuur zijn uiterste best doet, en gelukkig is er nu ook een nieuwe beheerster aangenomen:  Veronica. Ik hoop dat zij zich nog lang en met plezier voor mij zal inzetten.

Wat er nog komen gaat:
• De vaste gebruikers van mijn kerkgebouw komen voor kun kaartspel, voor hun biljartspel, voor hun (jaar)vergaderingen, voor het houden van hun vrijwilligersmiddag, enzovoort.
Ook kan men tegenwoordig het koersbalspel beoefenen. Voorlopig is dat op de maandagmiddag om 14.00 uur. Giel vertelde mij dat er nog ruimte is voor nieuwe spelers.

• De aanstaande expoXXL wordt gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019. U ziet een mix van schilderkunst, tekenkunst, sieraden, maar ook ruimtelijke werken.
De toegang is gratis.

• Op zaterdag 13 en zondag 14 april 2019 wordt de Expositie van Kunst op Zolder gehouden. De gehele bovenverdieping is daarvoor ingericht.
Het thema is deze keer Horizon. De toegang is gratis.

Maar we hebben weer genoeg gepraat.
Zie ook de site: www.ccp.nu 
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.
En graag tot de volgende keer.