Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen,

Er is veel gebeurd sinds mijn laatste vertelling. Hoewel het nieuwe jaar al een poosje loopt, wens ik u, bij deze, nog een gezond en vredig 2019.

December 2018 was topdrukte in mijn kerk met veel goedbezochte evenementen.  In mijn vorige vertelling heb ik u, Oosterblokkerders, uitgenodigd/uitgedaagd wat vaker in mijn, en uw, kerk te komen. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. U heeft mij blij en tevreden gemaakt.

Op 9 december was de winterfair welke werd bezocht door 700 mensen. Nog nooit eerder heb ik zo veel mensen op één dag in mijn kerk gehad. Geweldig. Misschien een beetje arrogant, maar ik  raak al een beetje gewend aan de complimenten over hoe mooi mijn kerk is, maar het blijft leuk om te horen.

Zondag 16 december verzorgde het koor Zingenderwijs een kerstconcert. Mijn kerk was (weer) vol, de zang was prachtig en de sfeer was voortreffelijk.  En had het koor voorheen in Jan een gedreven dirigent, (hij dirigeert met zijn hele lijf), Astrid, de nieuwe dirigente doet denk ik niet voor hem onder. Op deze plaats wil ik Zingenderwijs bedanken voor haar inspanningen, maar niet voordat ik heb genoemd, dat  het koor ook heeft gezongen bij de kerstmaaltijd van de kinderen van de Basisschool  Pancratius, (de kerk was vol)  en tijdens de kerstnachtmis  (de kerk was vol).

Het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest gaf op 22 december een concert dat klonk als een klok. Prachtig om naar te luisteren maar ook mooi om te kijken naar het enthousiasme van al die jonge mensen. En bij de fortissimo-gedeelten bleek eens te meer hoe goed de akoestiek is in mijn kerk. Als u het mij vraagt komt het NHJFO nog een keer.

De nachtmis
Het is nog begin november als aan mijn kerkbestuurders wordt gevraagd of de nachtmis, evenals in 2017, in míjn kerk kan worden gehouden. De Maria Visitatiekerk is namelijk nog steeds niet te gebruiken omdat in 2017 een deel van het plafond naar beneden is gevallen. Reparatie heeft nog steeds niet plaatsgevonden. Als goede buur zeg je dan natuurlijk: “Ja jullie zijn welkom”. Welnu, het heeft de nodige moeite gekost, zowel voor de Parochie Oosterblokker als voor mijn vrijwilligers, maar het resultaat mocht er zijn. Een sfeervolle, devote viering. Ik hoef u niet te zeggen hoe ik hier van houd.

Bij deze bedank ik alle vrijwilligers voor hun inzet in december.

Maar we hebben weer genoeg gepraat.
Zie ook de site: www.ccp.nu 
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.
En graag tot de volgende keer.