Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen,

Zoals altijd kijk ik vaak vanuit mijn luie stoel naar beneden. En dan natuurlijk voornamelijk naar Oosterblokker, naar mijn kerk. Ik weet wel dat er meer kerken naar mij zijn vernoemd, maar Oosterblokker heeft bij mij een streepje voor.
Van bovenaf is Oosterblokker maar een klein stipje op de kaart, maar geloof mij, ik zie dat de bezoekers niet alleen uit de naaste omgeving komen maar ze komen ook van heinde en verre. Ik noem bijvoorbeeld Den Burg. Daar vandaan komen de mensen naar de markten in mijn C.C.P. Let op, niet in het minst omdat de soep van Ad zo lekker is. Ik hoorde zelfs dat Ad is gevraagd om naar Den Burg te komen om daar soep voor ze te maken. Een beter compliment kun je toch niet krijgen.

Beste Oosterblokkerders . . .  Ik ben trots op mijn kerk. Ik ben trots op mijn  Oosterblokker(ders). En ik weet dat jullie een tevreden volkje zijn, maar weten jullie wel hoe mooi mijn kerk, mijn C.C.P. is.  Prachtig gerestaureerd in 1989. Groot onderhoud uitgevoerd in 2008 (onder meer dakisolatie). Diverse soorten plaatselijke en regionale activiteiten. Tot in de puntjes verzorgd door de vrijwilligers. Al bijna 30 jaar.  Toe,  kom eens wat vaker in mijn, en jullie kerk. De maanden november en december lenen er zich uitstekend voor.

Wat geweest is
30 September was er de vlooienmarkt. Dat is altijd een gezellige markt. Er waren veel leuke koopjes, de sfeer was goed, en de opbrengst, jawel die is voor de inrichting en het onderhoud van mijn kerk.
13 oktober heeft u kunnen genieten van “Het Diner” van Herman Koch. Een heerlijk toneelstuk. En wat hebben de vrijwilligers van Het Meertheater er toch een werk van gemaakt. Mijn complimenten.

Heb ik dat nou goed gehoord en gezien? Het bestuur van mijn kerk zoekt al maanden naar een beheerster. Er gaan berichten dat de beheerder er een beheerster bij krijgt. Ik hou u op de hoogte.

En wat nog komt
11 november       Het feest van Sint Maarten. Alle kinderen zijn welkom. Aan de llichtslinger kun je zien welke deur open is.
9 december        Winterfair.  Kerstmarkt van 11.00 tot 17.00 uur.
16 december       Kerstconcert van Zingenderwijs.  Aanvang 14.00 uur.
22 december       Noord Hollands Jeugdfanfare-orkest.  Aanvang 20.00 uur.
24 december       Nachtmis om 19.00 uur.  Eucharistieviering met Zingenderwijs.
13 januari            Oosterblokkerborrel. Deze keer in De Harmonie.

Maar we hebben weer genoeg gepreekt.
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.
En graag tot de volgende keer.