Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen,

Ik zie overal dat “De Scholen weer zijn begonnen”.  Uw vakantie zit er dus weer op. Op mijn leeftijd heb je geen vakantie meer nodig, maar ik hoop dat u allemaal van uw vakantie(periode) heeft genoten, en dat u uitgerust en met frisse moed aan een nieuw seizoen begint.

In de zomer hield u ook altijd een fietstocht voor mij. Die organiseerde de Rabo dan. Tja, tijden veranderen. De fietstocht heeft plaats gemaakt voor een soort verkiezing. Ik kan me dat wel voorstellen; bij de bank hebben ze natuurlijk ook een gebrek aan vrijwilligers; net als bij Pancratius. Maar niet getreurd, deze verkiezing heeft voor mijn kerk bijna € 400,- opgeleverd. Dank daarvoor.

In de zomer worden dus geen activiteiten in mijn kerk georganiseerd. Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Men zegt wel eens: “De dood gaat niet op vakantie”. Vergeef mij het onderwerp, maar ik wil het u toch even vertellen. In de afgelopen maanden juli en augustus is mijn kerk acht keer gebruikt voor een condoleance of voor een uitvaart. Ja, dat gaat gewoon door. En al die keren waren daar vrijwilligers en bestuursleden voor in touw. Deze mensen wil ik hartelijk dank zeggen voor hun vrijwillige inzet en beschikbaarheid. Hulde.

Hoe ziet mijn kerk er nu uit? Mooi. Geweldig. Goed voor mekaar. Sfeervol.
Dit zijn zo enkele opmerkingen die ik hoor als mensen  -voor het eerst-  in mijn kerk komen. Is alles dan al goed voor mekaar? Natuurlijk niet. Het orgel,  gebouwd in 1895,  is bijvoorbeeld niet bespeelbaar, maar het is de vraag of het nodig, nuttig en verantwoord is om het orgel te restaureren.

Beste mensen, de vraag die ik ú nu stel is: Heeft u ideeën, wensen of voorstellen om mijn kerk nog mooier, nuttiger of gebruiksvriendelijker te maken? Interieur dan wel exterieur? Ik loof geen prijzen uit, en ik kan u niet betalen voor uw ideeën, maar ik hoor het graag van u.

En dan nu nog een korte blik in de toekomst.
De bridgeclub van Oosterblokker is al begonnen.
De seniorenclub van Oosterblokker start 12 september met een openingsmiddag.

Zondag 23 september 2018:      Vrijwilligersmiddag voor mijn eigen vrijwilligers.
Zondag 30 september 2018:      Vlooienmarkt van 10.00 tot 16.00 uur.
Zaterdag 13 oktober 2018:         Het Meertheater speelt ”Het diner”. Aanvang 20.30 uur.
Zondag 28 oktober 2018:          Antiek- en brocantemarkt van 11.00 tot 17.00 uur.

Maar we hebben weer genoeg gepreekt.
Zie ook de site: www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.
En graag tot de volgende keer.