Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen.

Om maar met de deur in huis te vallen: ik ben onder de indruk, en ik ben dankbaar. Natuurlijk, het heeft in de vooraankondigingen al in de krant(en) gestaan.
Maar nu het achter de rug is kijk ik er graag nog even op terug.

En dan heb ik het natuurlijk over de boekenmarkt. Hoe komt Pancratius toch aan al die boeken, platen, CD’s, puzzels enzovoort? Nou, die krìjgt Pancratius allemaal, en ze weten vaak niet eens van wíe. Al die boeken enz. worden gebracht. Gevraagd en ongevraagd. Soms worden ze gewoon bij één van de bestuursleden, of bij de kerk, of in de schuur in Binnenwijzend gebracht. Dat is toch prachtig ? !

En dat is pas het halve werk. Alles moet dan worden gecontroleerd, gesorteerd en op de marktkramen worden uitgestald. Tientallen mensen zijn daar mee bezig, en dat allemaal voor mij. Ook in het weekend van de markt zijn weer tientallen mensen aan het werk. Ik ben onder de indruk van zo veel werk door zo veel vrijwilligers. Dank jullie wel.

Twee dagen lang heb ik de sfeer geproefd in de kerk. Er is een aangename sfeer. Het ademt gezelligheid en warmte. Beste vrijwilligers: hou dat vast; hou dat vol. Dat is goed voor mij, goed voor mijn kerk, en goed voor Oosterblokker en omgeving.

Nog een aardigheidje. Het verhaal gaat dat het lied van de luizenmoeder (u kent dat lied wel van de televisie) van oorsprong uit West Friesland komt. Het werd ook op de markt gezongen. In het West-Fries, en ik wil het u niet onthouden:

Nôh heu allegaar, foin dat ik je zien.
Hè-je hier al meer weest, of kè-je-d’r nag gienien?
Stamp met je biene, zet je hande in je zaai.
Ik bin Ank en wie bin jaai ?

En dan nu nog een korte blik in de toekomst.
Woensdag 21 maart 2018:               Gemeenteraadsverkiezing. Ook in de kerk.
Zaterdag 21 april 2018:                     Kamerkoor Camerata Liocorno.
Dit koor is nog niet eerder in mijn kerk geweest.
U moet vast een keer komen luisteren.

Maar we hebben weer genoeg gepreekt.
Zie ook de site: . www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.
En graag tot de volgende keer.