Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen.

Het seizoen is in volle gang. Ik heb u veel te vertellen.

De vlooienmarkt (1 oktober) was een succes. Waar mijn kerk al niet goed voor is. Bijna 600 mensen brachten een bezoek, op zoek naar wat u noemt, goedkope vlooien. Zo heb ik de mens van 2017 weer wat beter leren kennen. Zelfs beneden de 4 euro werd er nog afgedongen. Aanvankelijk vond ik het een beetje oneerbieding, een vlooienmarkt in een kerk. Mijn kerk was tenslotte een plaats waar gelovige mensen bijeen kwamen om te bidden. Tja, tijden veranderen. Daar moet ik maar aan wennen.

De antiek- en brocantemarkt, (ja, weer een markt) was al even succesvol. De mensen stonden al een half uur van te voren voor de deur te wachten, tot ze naar binnen mochten. De hele kerk stond op beide verdiepingen vol koopwaar. En niet te vergeten de 2 taxateurs die er waren. Ze hadden het de hele dag druk, want er waren 175 mensen die graag wilden weten hoe waardevol hun (oude) spulletjes waren. En dat allemaal in mijn sfeervolle kerk. Dan ben ik blij dat er voor u een apart zaaltje is, waar u wat kunt rusten, koffie drinken en even bijpraten.

11 november. Even een streep er onder want als Samenspel in Oosterblokker op 10 november op de mat valt, is het MORGEN al Sint Maarten. Vorig jaar heb ik genoten van al die mooie jonge kinderen, die een lied voor mij en Maarten zongen. Ook dit jaar zijn jullie welkom kinderen. Ik zit te wachten bij de ingang aan de parkeerplaats aan De Eenhoorn.

Een dag later, zondag 12 november krijg ik bijna de hele wereld onder mijn dak. Er komt een Werelds Festijn. Dat houdt in dat u van verschillende culturen kunt ”proeven.” U proeft niet alleen buitenlands voedsel, maar ook buitenlandse cultuur in de vorm van dans, muziek, foto’s, informatie enzovoort.

En wat er nog meer komt:

18 en 19 november      expoXXL. Diverse kunstuitingen van 17 kunstenaars.
25 november                Met het Jambokoor gaan we op weg naar Kerstmis, met Afrikaanse liederen.
U vindt 25 november nog wat vroeg? Welnee, de tuincentra zijn al volop in de kerstsfeer.
10 december                Winterfair. Gezellig, sfeervol, hartverwarmend.

Maar we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.
En graag tot de volgende keer.