Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen,

Ik hoop dat u in de vakantie fijn bent uitgerust. Een nieuw seizoen begint.

Ik heb wat met Oosterblokker. Of is het andersom? Oosterblokker heeft wat met mij. Ik denk, het laatste. Er is een basisschool naar mij vernoemd, en er is een kerk naar mij vernoemd. (En tot een paar jaar geleden ook nog een muziekvereniging.) En nu begint er een innige band te bestaan tussen de basisschool en mijn kerk. Maandag 4 september 2017 is de school weer begonnen en dat mocht iedereen weten. Misschien heeft u het wel gehoord. Eleonore, Boudewijn en Rosalie hebben, lang en luid, de klok geluid. Op die manier voel ik mij steeds nadrukkelijker bij u aanwezig.

Maar nu eerst een korte terugblik.
De 10de expositie XXL is in november 2016 geweest (het was weer een succes); de 11de expositie XXL maakt ze niet meer mee. Antoinet van Riesen-Rentenaar, inspirator en stuwende kracht is 14 augustus 2017 overleden. Als de kerk dan vol met kunst stond, en er was veel belangstelling dan kon zij daar echt van genieten. Mìjn kerk is ook een beetje háár kerk geworden. De condoleancedienst werd gehouden in háár Pancratius. Dat wilde ze graag. Honderden mensen hebben zo afscheid van haar genomen. Antoinet heel hartelijk dank voor je inzet.

Ik vertelde u al eerder dat mijn kerk zo mooi is opgeknapt. De eerste gebruikers, zowel in vreugde als in verdriet, spraken hun waardering er al over uit, en dat geeft mij een goed gevoel. Een mooie kerk is geen doel op zich, nee het is een middel om mensen gelukkiger, tevredener te maken in mijn kerk en dat is gelukt. Door de begeleiding en sturing werden alle werkzaamheden mooi vóór de bouwvakvakantie afgerond. Bedankt Arie.

En dan een korte blik op de agenda van het komende seizoen. Zonder de hulp van alle vrienden en vrijwilligers kan ik, kan mijn kerk niet in stand worden gehouden. Ik dank jullie allemaal, en voor een gezellige middag op 24 september 2017 is de uitnodiging al verzonden.

Voor in uw agenda:
De (culturele) activiteiten in de kerk beginnen op dinsdag 29 augustus 2017, maar noteert u ook vast:
1 oktober             vlooienmarkt
15 oktober           meezingmiddag Bassie & Bobo
29 oktober          antiek- en brocante markt
12 november       werelds festijn

Maar we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.
En graag tot de volgende keer.