Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen,

Het seizoen loopt ten einde. Ik kan u niet veel vertellen over de -culturele- activiteiten die in mijn kerk hebben plaatsgevonden.

Maar, heeft u ook zo genoten van het koor Kogge Klassiek? Er was veel belangstelling; het schip zat helemaal vol, en dat is op zich al een compliment voor de zangers, zangeressen, solist, pianist, dirigent en organisatie. Met ongeveer 40 koorleden kunnen zij van heel ingetogen tot heel luid zingen. Het klonk geweldig, maar ik heb dan ook een heel goede akoestiek. Van mij mag het koor nog wel een keer komen.

Nu de vakantieperiode aanbreekt is het een mooie gelegenheid om de muren van de kerk eens op te knappen. Vorig jaar zijn ze daar al mee begonnen, en nu maken ze het af. De muren in het schip en de transepten zien er na een jaar nog uit als nieuw. De rest van de muren wordt nu ook gebikt, gestuukt en geverfd, zodat de hele kerk er straks weer uitziet als nieuw. Ja, ik weet wel, vroeger zag je gewoon de stenen in de muur zitten en dat had ook zijn bekoring, maar ik ga toch ook met mijn tijd mee en kies nu voor mooie strakke wanden.

Ik wil een keer stil staan bij alles en iedereen die zo goed voor mij zorgt. Dat zijn, ik noem ze willekeurig, de vrijwilligers, de bestuursleden, de commissieleden, de organisatoren, de verschillende eigenaren van de kerk/parkeerplaats/tuin/kerkhof, de brand(middelen)preventie, de monumentenzorg, de onderhoudsmensen van gas/water/licht/verwarming/gebouw en noem maar op. Zij werken – soms op de achtergrond – allemaal mee om het de gebruikers van de kerk aangenaam te maken, en om mijn kerk in stand te houden. Allemaal hartelijk dank.

Voor in uw agenda:
De (culturele) activiteiten in de kerk beginnen op dinsdag 29 augustus 2017, maar noteert u ook vast:
24 september     vrienden- en vrijwilligersmiddag
1 oktober             vlooienmarkt
29 oktober          antiek- en brocante markt
15 oktober           meezingmiddag Bassie & Bobo
12 november       werelds festijn

Tot slot wens ik u een fijne vakantie.

Maar we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.

En graag tot de volgende keer.