Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen,

Ja, ik ben wat laat met mijn vertelling. Dat komt door de voorjaarsvakantie. U vindt dat misschien vreemd, maar ook de oude Pancratius heeft daar mee te maken.

In februari 2017 is voor de 26ste keer de grote boekenmarkt gehouden. Je zou zeggen dat de boeken toch een keer op raken. Tegenwoordig leest u, zoals u dat noemt, e-books, maar het aanbod van -papieren- boeken blijft groeien. Ik had wéér meer boeken op mijn planken. Ik kreeg zelfs een boek uit het jaar 1765. Een juweeltje. De gezellige en goed bezochte markt bracht ruim € 6.000 op. Een heel mooi resultaat.

Ook in februari was er een uitvaartdienst. Op zich is dat niet bijzonder. Ik ben tenslotte een kerk, en daar is ook een mortuarium in. Deze overledene krijgt nu wat meer aandacht. Het zit zo: Het orgel in mijn kerk was niet volledig. Veel orgelpijpen ontbraken, en dat was een lelijk gezicht. Een paar jaar geleden heeft Bert pijpen nagemaakt en geplaatst. (In afwachting van de echte restauratie?) Sindsdien ziet het orgel er weer prachtig uit. Nog bedankt, Bert.

En nu wat anders. Het is nog steeds februari, en dan viert u carnaval. U weet, ik kom (bijna) overal, en ik hoor (bijna) alles. Jeugdprins Tijmen heeft mijn hart gestolen. Hij had het in zijn toespraak over de Pancratiuskerk, over mìjn kerk, of daar muziek in kon worden gemaakt (muziekles?). Nou, mìjn toestemming heb je. Stuur maar eens een plan in naar info@ccp.nu of ga een keer met het bestuur praten.

Tenslotte wil ik iets zeggen over de TIENDE expoXXL. Ik zie dat veel kunstenaars, uit de wijde omgeving, graag naar Oosterblokker komen. Ik hoor dat publiek en kunstenaars vol lof zijn over mijn kerk, over de sfeer en over de expositie. Geloof mij, dat doet mij goed. Ik dank Antoinet voor de organisatie van de expoXXL. Omdat het de tiende keer was, werd de expositie zaterdag geopend door de burgemeester van Drechterland, de heer Pijl. Ik mag zeggen dat hij aantrekkingskracht heeft; gedurende zijn -lange- aanwezigheid was het meer dan druk in mijn kerk.

Voor in uw agenda:
8 en 9 april 2017 – Expositie Kunst op Zolder
13 mei 2017 – Koor Kogge Klassiek

Maar we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.

En graag tot de volgende keer.