Pancratius vertelt ….

2016. Overal een bewogen jaar.
Hebben we wel waardering en begrip voor elkaar?
Graag wil ik iedereen, wil ik alle mensen,
Liefde, gezondheid, en vrede wensen.

Dag lieve mensen,

Aan het eind van het afgelopen jaar is er weer veel gebeurd in mijn kerk. Ik wil het hebben, hoe zal ik het noemen, over mijn collega Sint Maarten. Hij viert op 11 november zijn naamdag, en dan geeft hij aan ieder kind dat voor hem zingt een versnapering of een aardigheidje. Mijn kerk was deze keer in het licht gezet, en de kinderen waren uitgenodigd bij mij te komen zingen. Meer dan 60 kinderen heb ik aan mijn deur gehad om hun lied voor mij te zingen. Dat doet een oude man als ìk ben erg goed.

Ruim een week later was het hele kerkgebouw omgetoverd tot een kunsthal. Goed verlicht en lekker warm. Met de passende naam EXPO-XXL werd er kunst van allerlei aard tentoongesteld. Men vraagt mij wel eens: “Kan ik ook niet een keer komen exposeren?” Dan zeg ik: “Ja, maar dan moet u wel een jaar vooruit denken.” Er is namelijk veel belangstelling, en de eerstvolgende tentoonstelling (er zijn twee exposities per jaar) is meestal al volgeboekt.

December is de maand van kou en duisternis. Zo niet bij mij. Al vele jaren wordt er een winterfair gehouden; een kerstmarkt waar van alles te koop is, en om warm te blijven, ook lekkere glühwein en hete erwtensoep van Ad en Marri.

Voor het eerst was er in december ook een dubbelconcert te beluisteren van het koor Zingenderwijs uit Oosterblokker en de fanfare St. Caecilia uit Zwaag. Ik hou erg van muziek, en deze combinatie klonk fantastisch. Koor en orkest passen goed bij elkaar en ook mijn kerk is heel geschikt voor zulke evenementen. Ook de belangstelling was zeer goed. Ik ben er best trots op.

Er komen steeds vaker kinderen bij mij in de kerk. Had ik vorige maand 60 kinderen aan de deur, nu op 22 december waren alle kinderen van de Pancratiusschool aanwezig. Samen met de begeleiders zaten er ongeveer 150 mensen in het schip, samen aan de kerstmaaltijd. Dat doet me goed en daar word ik blij van.

Voor in uw agenda:
8 januari 2017 Oosterblokkerborrel; dit jaar in De Harmonie
9 februari 2017 Zonnebloemdag
18 en 19 februari 2017 Boekenmarkt

Maar we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.

En graag tot de volgende keer.