Pancratius vertelt….

Dag lieve mensen.

Inmiddels is bij jullie de wintertijd ingegaan, en dan hebben jullie heerlijke lange avonden, om bijvoorbeeld PANCRATIUS VERTELT… te lezen.
U begrijpt dat ik eerst even aandacht moet schenken aan Cor Molenaar. Hij is 19 september overleden. Cor was 33 jaar penningmeester van mijn kerk. In die 33 jaar heeft hij van een bouwval een prachtig kerkgebouw gemaakt. Nog bedankt Cor. Ik zei wel dat het míjn kerk was, maar zijn kleinkinderen hadden het altijd over de “kerk van opa.” U mist Cor natuurlijk allemaal, maar ik heb hem hierboven al een paar maal gezien. Het gaat goed met hem. Mijn kerkgebouw wordt ook wel genoemd: Cultureel Centrum Pancratius. Het C.C.P. Hierboven hebben we een centrum naar hem vernoemd: Centrum Cornelis Pieter. Zo blijft Cor aan het C.C.P. verbonden.

Ja, het is gelukt. Wil heeft er een maatje bij. Er is een nieuwe beheerster aangesteld. Zij heet Aafke. Ik hoop dat zij nog lang, met plezier mijn kerk zal beheren. De eerste indrukken zijn goed.

Wat is er al geweest?
De vrijwilligersmiddag. U zorgt goed voor uw vrijwilligers. Ze kregen op 18 september als dank een leuke gezellige middag aangeboden, waarbij ze onder meer hun kennis van West-Friesland konden testen. Vanaf deze plaats wil ik, Pancratius, ook alle vrijwilligers(sters) hartelijk danken voor hun belangeloze inzet. Ik zie dat iedereen het met plezier doet. Dat geeft mij een goed gevoel. Enne, nee ik heb op mijn vraag van september nog geen aanmeldingen gekregen van nieuwe vrijwilligers(sters).

De vlooienmarkt en de antiekmarkt waren beide gezellig en werden zeer goed bezocht. Wie had kunnen bevroeden dat dat zo’n succes zou worden in een oud kerkgebouw. Het geld dat u hiermee heeft verdiend, wel een paar duizend euro, heeft u nodig om mijn gebouw in goede staat te houden.

Ook de Zorgkoepel West-Friesland is geweest, en in de mooie ambiance van mijn kerk is gepraat over Positieve Gezondheid en Ouderenzorg in West-Friesland. Ik ben zelf al een oude man; de onderwerpen spraken mij zeer aan.

Op de eerste verdieping staan enkele witte palen. Zij staan daar maar en hebben nog geen functie. Dat zag een kunstenaar ook, en die heeft vier engelen gemaakt, compleet met gouden bazuin. Die engelen sieren nu de palen op de eerste verdieping. Bedankt Ko.

En wat nog komt:

11 november                Het Meertheater met “Mensenkinderen”
19 en 20 november     expoXXL kunstexpositie
11 december                Winterfair
18 december                Concert door Zingenderwijs en St. Caecilia

Maar we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius.

En graag tot de volgende keer.