Pancratius vertelt…

Dag lieve mensen van Drechterland,

Het is mei en gelukkig, de ijsheiligen zijn voorbij. Geen nachtvorst meer; heerlijk. Ik beloof u een warme zomer.

Mijn kerk staat dan weliswaar niet in Bergen, het dorp dat zo bekend is om zijn kunst en kunstenaars, maar in Oosterblokker kunnen ze er ook wat van.
In maart was er voor de achtste keer een EXPO XXL; een tweedaagse expositie van allerlei kunst in het formaat XXL. Dat betekende dat mijn hele kerk (het schip, de transepten, de eerste verdieping maar ook de tussenzaal) helemaal gevuld was met Kunst, zoals beelden schilderijen, tekeningen, keramiek, textiel, hout, brons, glas, sieraden en zo voort. Als u van kunst houdt hoeft u niet naar Bergen, komt u volgend jaar maar eens bij míj kijken.

In april heeft Kunst Op Zolder ook een tweedaagse expositie in mijn kerk gehouden. De eerste verdieping en de beide transepten waren volledig bezet met kunst zoals schilderijen, keramiek, brons en zo voort. Heeft u dit jaar gemist? Ik verwacht ze volgend jaar weer.

Ook in april was er het dubbelconcert van Eigen Werk Eerst en Ooker. Ik heb gezien dat dat al uitgebreid in Samenspel heeft gestaan. Daar hoef ik hier nu niet over uit te weiden. De orkesten zijn goed, de akoestiek van mijn kerk is prima, ik vind het jammer dat mijn kerk niet helemaal vol zat.

Ik had deze vertelling moeten beginnen met de werkploeg van NL.doet in maart, maar vergeef mij, ik ben ook geen 58 meer. De jongens en meisjes van de Oscar Romeroschool hebben mij geheel stofvrij gemaakt, en binnen en buiten schoongemaakt. Op deze plaats wil ik de Oscar Romero daarvoor nog hartelijk danken.

Ook in april was er weer een heel sfeervolle dienst om een overledene te gedenken. Honderden mensen hebben afscheid genomen. Zo veel belangstelling heb ik nog niet vaak meegemaakt. Maar dat kan in mijn kerk; die is groot genoeg.

En dan nog dit. De gemeente Drechterland heeft een nieuwe burgemeester; Michiel Pijl. Ik heet hem hierbij hartelijk welkom, en ik hoop dat ook deze burgemeester mijn kerk zal weten te vinden en te waarderen, voor onder andere verkiezingen, recepties, vergaderingen en zo voort.

Maar we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. 
En graag tot de volgende keer.