Pancratius vertelt ….

Dag lieve mensen.

Het is maart en ik zie dat er bij jullie een waterig zonnetje schijnt.

Graag wil ik even terugblikken op de afgelopen periode, en dan voornamelijk op jullie 25ste boekenmarkt. Door de grote bekendheid in Oosterblokker en wijde omgeving hebben jullie zó veel boeken gekregen, dat jullie mij zowel boven als beneden vol hebben gezet met boeken. Een heerlijk gevoel; ik houd van boeken.
Ik wil al die boeken natuurlijk niet voor mezelf houden. U mocht ze verkopen. En dát heeft u gedaan. Ik hoorde dat de opbrengst 7.000 euro bedroeg. Een geweldig resultaat. (Hartelijk dank; u kunt mij nu weer een hele poos van onderhoud voorzien.)

Een bijzonderheid dit jaar was ook, dat er niet alleen gebruikte boeken waren. Barbara Aalpol heeft een boek geschreven (Om gestoord van te worden) en dat mocht zij in mijn kerk promoten. U merkt: ik ben van álle markten thuis.
En dan nog een bijzonderheid. Ik wil het hebben over Bep Dekker – Buur. Zij heeft al die boekenmarkten verzorgd. Zij is ook al die 25 jaar lid van de Culturele Commissie, en bestuurslid van mijn Cultureel Centrum. De burgemeester van Drechterland heeft haar daarom, namens de Koning, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ik vind het een hele eer zo iets mee te maken.
Bep, bedankt dat je al dit werk voor mij hebt gedaan.

In februari was er in mijn kerk ook nog een heel sfeervolle dienst om een overledene te gedenken. Dat gebeurt al ongeveer 500 jaar in mijn kerk. Kijkt u maar eens naar de grafstenen die ik in mijn vloer heb liggen. Steeds meer mensen weten mij te vinden voor een herdenkingsdienst. Dat geeft mij een goed gevoel; ik ben tenslotte kerk.

En wat staat er nog te gebeuren? De senioren gaan hier hun vergadering houden. En de begrafenisvereniging Sint Barbara ook. En in maart doen jonge mensen van NL.doet de voorjaarsschoonmaak bij mij. U merkt wel, ik kan niet zonder vrijwilligers, en die zijn er gelukkig genoeg.

In maart en april stel ik mij beschikbaar om u kunst en cultuur te bieden.
19 en 20 maart:   Expo XXL
15 april:                 Concert van Ooker / Eigen werk eerst
23 en 24 april:     Expositie Kunst op Zolder

Maar we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. U kent mijn naamdag? 12 mei.
En graag tot de volgende keer.