Pancratius vertelt…

Januari 2016

Het nieuwe jaar is al weer oud. Ik hoor niemand meer “veel geluk en gezondheid” wensen.

Wat was december toch weer gezellig. Heerlijk. En wat hadden ze me weer mooi in het groen gezet! Marjan is wel echt mijn vriendinnetje hoor. Wat kan die me toch mooi versieren. En zoveel hulp als ze altijd krijgt.

Met de Oosterblokkerborrel werd de kersttijd afgesloten. Weer fijn om te zien dat ook mijn “buren” me steeds beter kunnen vinden.

Januari lijkt nog wat rustig. Alhoewel, heeft u al kaarten besteld voor de 24ste? Dat wordt een heel gezellig programma op de zondagmiddag. Heerlijk genieten van het Westfries Collectief met hun programma:` ’t Is Merakels.` Prachtige Westfriese humor.

In februari komt er weer zo’n prachtige boekenmarkt. Ik heb het zelf niet bijgehouden, de tijd gaat voor mij anders dan voor u, maar het lijkt de 25ste keer te zijn!! Tjonge, jonge. Ik weet nog goed van die eerste keren. Toen was het nog boven. En de organisatie ging de allereerste keer zelf met een auto door het dorp de boeken op halen. De oogst was toen nog niet zo uitbundig. Tegenwoordig weet men al heel goed de weg. Het hele jaar door worden de boeken gebracht bij Afra en Cees Groot. Wat is dat toch mooi, dat die nog steeds ruimte hiervoor beschikbaar stellen. En er dan ook nog prima voor zorgen! Ik moet er niet aan denken dat ik al die dozen binnen mijn muren een plek zou moeten geven.

Maar dat wordt weer hard werken voor de mensen. Eerst alles sorteren en mooi op de kramen zetten. En dan een heel weekend fijn u ontvangen en hopen dat u weer wat kilootjes mee naar huis neemt. Vanwege het jubileum is men nu zelfs van plan om de boeken zowel boven als beneden te zetten. En er komt een echte Verteller om u te vermaken tussen het snuffelen door. Ikzelf houd erg van verhalen vertellen. Ik ben benieuwd! Maar zet dus 20 en 21 februari maar in uw agenda. Ook als er onverhoopt niets van uw gading zou zijn, hebben ze bij de bar naast de koffie altijd nog heerlijke soep en andere happerij. Wat geeft dat toch veel gezelligheid. Ik kan me er nu al uitbundig op verheugen.

Maar, we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. En graag tot de volgende keer.