Pancratius vertelt….

En jawel, het is al weer november. Heerlijk vind ik dat! De donkere wintermaanden komen er aan. Dat is voor deze oude heer heel fijn. Het betekent veel drukte en gezelligheid binnen mijn gewelven.

Neem nou afgelopen zondag. Het gebouw was stampvol. Sappho, een prachtig koor uit Hoorn, had een concert. Meer dan 60 uitvoerenden en een publiek van bijna 200 mensen. Op zo’n dag vibreer ik uitbundig mee. Zou dat lukken? Zingende gewelven?

Het was voor de vrijwilligers wel weer een dag van topsport bedrijven. Opeens is daar dan de pauze. Die duurt maar een half uurtje. Dan willen al die mensen natuurlijk wel wat drinken. Is de voorraad op het buffet toch weer niet toereikend. En, u begrijpt het al, het publiek staat het liefste in de aan- en afvoerroutes! Toch lukt het iedere keer weer zonder echte strubbelingen.

Ook de cursus `Kennismaken met Westfriesland` is van start gegaan. Wat kunnen die mensen van Het Westfries Genootschap enthousiast vertellen! En.. met veel kennis van zaken. Wat ik tot nu toe heb gehoord, klopt helemaal. En prachtige foto´s ter ondersteuning van hun verhaal. Zo´n beamer is erg nieuwerwets maar wel handig hoor. De volgende middag zijn de stolpboerderijen o. a. aan de beurt. Ja, ik begrijp dat u het jammer vindt er niet bij te zijn. Wie weet, willen ze het hier misschien nog wel een keertje organiseren.

Het weekend van 21 november sta en hang ik weer helemaal vol. 15 Kunstenaars tonen hun werk. Het belooft een prachtige combinatie van diverse kunstzinnige uitingen te worden. Schilderijen, bronzen beelden, keramiek, vrije weefkunst, fotografie enz. Dat zal weer heel wat publiek trekken. Ik vind het onbegrijpelijk dat er nog steeds geen toegang betaald hoeft te worden. Maar ja, naar mij wordt niet echt geluisterd. Misschien maar goed ook.

Op vrijdag 27 november komt het Meertheater met `Aan het eind van de aspergetijd`. Wonderlijke titel maar het schijnt een aanrader te zijn.

En dan komt de decembermaand in zicht. De gezelligste van het hele jaar! En word ik helemaal in het groen gestoken. Met, als absoluut hoogtepunt, de Winterfair op 13 december. Met al die verrukkelijke geuren van erwtensoep, oliebollen en warme wijn. En al die feestelijke kramen in het hele gebouw, zowel boven als beneden. Dan wordt er wel entree gevraagd. Maar ja, ik vind een euro nog erg weinig! En voor kinderen gratis!

Ik vind het heerlijk dat ook de Seniorenbond op 16 december met hun kerstviering kan genieten van mijn prachtige aankleding. Dat zal zeker weer een sfeervol feest worden.

Maar, we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. En graag tot de volgende keer.