Pancratius vertelt ….

De laatste maanden was het wat rustiger door de vakanties. Tja, tegenwoordig lijkt men niet meer zonder te kunnen. Vroeger hoorde ik mijn bezoekers enthousiast vertellen over een dagje naar het strand. Veel verder kwamen ze niet. En wat ik nu toch hoor over verre streken!
Maar… ik rol nu zo van de rust in de drukte. En hoe! Gisteren was het binnen mijn muren ( allemaal weer prachtig opgeknapt en wit gemaakt) een drukte van belang. De Vrijwilligers en de Vrienden waren uitgenodigd voor een middag genieten. Dat hebben ze gedaan. Ik genoot met volle teugen mee.
Opvallend hoor! De bijeenkomst begon om twaalf uur, maar de eersten zaten om kwart voor twaalf al in het Schip, vol verwachting voor wat er zou gebeuren. En wat is het toch een gastvrije organisatie! Eerst kreeg iedereen koffie met een mooi zoet Pancratius ´hapje`. En daarna kwam een uitgebreide brunch met zoet en hartig, twee heerlijke soepen van Adam de Boer en wat een verrukkelijke balletjes in pindasaus van Marinka Gons. Ik moet het dan doen met de geuren, maar was daarmee al echt te gast.

Na de brunch kwam de groep `De Grijze Wijzen`. Wat een enthousiaste heren. En zulke aanstekelijke muziek. Het was voor het publiek nog een hele toer om op hun stoel te blijven zitten. Sommigen deden spontaan een dansje. Ik vond het heel bijzonder dat ze spelen voor een goed doel, namelijk Leekerweide. Daar werd ook nog extra voor gecollecteerd. €275,- was de opbrengst, hoorde ik.

Deze dag werd ook afscheid genomen van Cor Molenaar, meer dan 30 jaar verbonden aan de Stichting. Wat heeft die man al lang goed voor mij gezorgd. In de beginjaren was het doel mij weer op te knappen en Oosterblokker zijn gezicht weer terug te geven. Daarna moest ik natuurlijk in stand worden gehouden. En met Cor als penningmeester is dat prima gelukt. Ik ben een prachtig monument en zal, mede dank zij hem, nog lange tijd trots in Oosterblokker staan te pronken. Hij werd dan ook uitgebreid en verdiend in het zonnetje gezet.
Graag wil ik u nog wijzen op de Antiek- en Brocantemarkt van 1 november. Het loopt al weer aardig vol met kramen. En jawel, er wordt ook weer getaxeerd!
En misschien is de cursus op 4 donderdagmiddagen iets voor U. `Kennismaken met Westfriesland`. Ik kijk er zelf wel naar uit. Ben benieuwd of ze het wel goed vertellen.

Maar, we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. En graag tot de volgende keer.