Pancratius vertelt ….

De hoogste tijd, dat ik wat van me laat horen. Natuurlijk heeft u al in de krant gezien dat er weer een lintjesdrager bij Pancratius is. Nu was de beurt aan Wim van Engen, de duizendpoot die ik zo vaak bezig zie binnen mijn gewelven. En of dat nou is om een bolletje in een lamp te draaien op 15 meter hoog, om de vuilnis buiten te zetten, om handige wielen onder een kar te plaatsen, om de verlichting voor de exposities te optimaliseren, of om ………. Wim is echt een groot cadeau. Ik denk wel eens dat hij echt alles kan. En….. wat ik haast nog prettiger vind: hij wordt nooit kwaad. Wat heeft hij een geduld. Daar kan zelfs ik op mijn leeftijd nog wel een puntje aan zuigen! Ook dit lintje is weer een bewijs dat ze hier in Oosterblokker toch wel erg goede vrijwilligers hebben. Mensen waar je wat aan hebt. En… dat er ook gelukkig vanuit de gemeente veel waardering voor is.

Op het moment is het bij mij binnen wel een beetje saai hoor. Het is rustig. Ook de Seniorenbond is op zomerreces, lekker naar buiten, vakantie vieren. Genieten van het mooie weer hoop ik dan maar. Het zomerseizoen is altijd kalm.

Achter de schermen zijn de vrijwilligers van het CCP natuurlijk evengoed wel bezig. Want ja, het programma voor het komende seizoen moet weer samengesteld. Exposities, Markten, Evenementen. Ik merk daar nu nog niet zo veel van. Het lijkt erop dat er een groepje bezig is om ook op de donderdag en de vrijdag wat meer bezigheden binnen mijn muren te regelen. Ik moet u zeggen, dat ik dat alleen maar toejuich! Ik geniet van de “reuring” om me heen. Maar of dat nou creatief of informatief wordt, dat weet ik niet. Misschien word ik toch wat dover??

Een laatste nieuwtje nog. Er ligt een prachtig nieuw vloerkleed in de Tussenzaal, de koffiekamer. Wat hebben ze dat goed uitgezocht. Zo precies in de kleur, harmoniërend met de wanden en het buffet. Het haalt me echt op!

Maar, we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. En graag tot de volgende keer.