Koninklijke onderscheiding voor Wim van Engen

Eerbetoon voor “mr. Pancratius”
Wim van Engen heeft al een gemeentelijke pluim achter zijn naam staan, vanwege zijn hulp aan anderen in zijn omgeving. Maar nu draagt de actieve senior uit Oosterblokker een heus lintje op de revers, opgespeld door de Drechterlandse burgemeester Rob van der Riet.

De heer Van Engen is zeer actief voor het Cultureel Centrum Pancratius (CCP). Hij ondersteunt bij diverse activiteiten binnen het centrum en daarnaast is hij ook zeer actief betrokken als vrijwilliger binnen het vrijwilligersteam en is hij vanaf het begin ook de technische duizendpoot. Hij is onmisbaar voor het CCP.
De heer Van Engen is sinds 2004 drager van begrafenisvereniging St. Barbara in Oosterblokker en voor de Seniorenbond Pancratius in Oosterblokker, is de heer Van Engen sinds 1994 actief voor de fietsclub, één van de vele groepen die actief is in de Seniorenbond.
In de Pancratiuskerk in Oosterblokker speelt Bridgeclub Oosterblokker haar bridgeseizoen. De heer Van Engen was tussen 1994 en 2012 bestuurslid. Hij staat binnen de vereniging bekend als iemand waar je op kunt bouwen, in stilte zijn werk doet en van onschatbare waarde is.

Wim Van Engen wordt gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, duur en uitstraling van genoemde activiteiten ontvangt de heer Van Engen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron / foto Westfries Weekblad/onswestfriesland.nl