Pancratius vertelt ….

Eigenlijk is het al weer voorjaar. Maar dat hebben ze boven kennelijk nog niet gehoord. De kachels om mij te verwarmen, maken overuren. Wist u dat er vier van nodig zijn om mij, op een koude dag, echt comfortabel te doen zijn! Tja, ruim 50 jaar geleden stond er nog gewoon één grote houtkachel . Verder hielden de bezoekers hun jas aan. Met die heerlijke stoven onder de voeten! En helaas, de boktor is zielsgelukkig met deze verrukkelijk verwarmde ruimte.

En wat was het met de Boeken- en Vlooienmarkt behaaglijk! En wat een bezoekers! De vrijwilligers liepen te stralen! Weer meer dan vorig jaar. Jawel, zowel meer bezoekers als meer inkomsten. Voor mijn onderhoud hard nodig! Ik krijg dan ook echt een naam in Noord Holland. “Wat is het hier toch altijd heerlijk gesorteerd”. En dan wil ik zo graag hard roepen: “Hoe lang denkt u dat ze daar mee bezig zijn geweest?” Maar, volgens mij, vinden ze ook die dagen heel gezellig. Ik wel tenminste.

Deze keer wilde ik het met u eens hebben over een van mijn mijn trouwe gebruikers. Want ja, ik vertel wel steeds over de evenementen. Maar over mijn trouwe klanten heeft u nog weinig gehoord. En het is nog wel zo’n actieve groep. De Seniorenbond “Pancratius”. Binnen mijn muren zijn ze lekker bezig met biljarten, gymmen, kaarten, handwerken, schilderen etc. Maar ze gaan ook erg graag naar buiten. Jazeker, vlak naast mij is een prachtige Jeu de Boules baan. Eerlijk gezegd leek het mij eerst wat overdreven. Maar… ik merk nu toch dat ze er erg veel plezier hebben. Ook gaan ze er samen wandelend en fietsend op uit. En dan die heerlijke geuren op de woensdagavond. Als er, elke week weer, wordt gekookt. Als ik de commentaren zo hoor, lijken ze erg goede koks te hebben!

En wist u dat Marri de voorzittershamer al 14 jaar hanteert? Ze is vast een hele goede! Zij vertelde me ook dat het Bestuur heel tevreden is. Want gelukkig komen er ook weer nieuwe, wat jongere, leden bij. Misschien dat daar dan iemand bij is, die eens over een website begint. Ik hoor steeds meer dat dat toch erg handig is voor informatie. Daarom geef ik u nu maar mijn telefoonnummer. Want ik begrijp dat u wel eens zou willen komen kijken. 0229 – 26 16 13. Als er niemand aanwezig is, wordt u doorverbonden, zeggen ze. Dus belt u nooit voor niets. Wat een gemakken toch, vandaag de dag!

Maar, we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. En graag tot de volgende keer.