Pancratius vertelt….

Weer een heel fris Nieuwjaar voor ons. Als ik dan bedenk dat ik gebouwd ben aan het einde van de 15e eeuw, dus zo rond 1480, dan heb ik er toch al meer dan 500 Nieuwe Jaren op zitten. En het mooie is wel, dat ik me, zeker de laatste jaren, toch echt niet verveel. De bezigheden rond en in mij blijven me verrassen.

Zo was er in december onder andere een Middeleeuwse maaltijd. Prachtig! Oude beelden herleefden! Compleet met (bijna echt) vuur, banieren en schilden. Alle bezoekers in “Middeleeuwse” kledij. Een minstreel, die het volk vermaakte. De kroonluchters aan. Ik stond zachtjes te spinnen van genot. Wat ziet men steeds meer al mijn mogelijkheden. Mijn nederigheid is dan ver te zoeken!

Ook dit jaar heb ik weer mogen genieten van prachtige kerstliederen. Het koor Vocallure verzorgde met hun kerst-theaterconcert A Swingin’ Christmas de avond met een verhaal waarin deze liederen hun eigen plek kregen. Heel bijzonder.

Het is al een mooie traditie geworden: de eerste zondag van het nieuwe jaar staat in het teken van contact maken met al mijn buren. Ik ben zo graag gastvrij! En wat was het gezellig. Als ik me niet vergis, zag ik weer meer Oosterblokkerders dan in 2014.

De volgende dag mocht ik het gemeentebestuur van Drechterland gastvrijheid bieden. En met hen, alle inwoners van de gemeente. Nieuwjaarsreceptie! Een sublieme mogelijkheid tot netwerken. Dat gebeurde dan ook uitbundig. Er zijn weer heel wat contacten gelegd en onderhouden. Echt “ont-moeten” heet dat, dacht ik.

Maar, ik wil ook nog even met u naar de toekomst kijken. Wat staat mij en u nog te wachten? We hebben nu, tenminste wat de voor iedereen toegankelijke activiteiten betreft, even rust. Maar…. noteert in uw agenda het weekend van 21 en 22 februari. Dat wordt heerlijk snuffelen. Onze jaarlijkse boeken- en vlooienmarkt! Wie weet welke juweeltjes er dan op de kramen kunnen liggen? Tussendoor even een kopje of glaasje met wat lekkers. En dan weer gauw verder kijken. Voor ieders interesse is er wat te vinden. En alles heel prettig geprijsd. Beneden voornamelijk de boeken en boven de vlooien. Gun uzelf en uw huisgenoten dit plezier! Voor de entreekosten hoeft u het niet te laten.

Maar, we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. En graag tot de volgende keer.