Inspectie toren van Pancratiuskerk

Bovenstaande foto is gemaakt door Rees Meuleveld

De Hoornse brandweer kwam tijdens een oefening naar onze kerktoren kijken of deze ook goed te bereiken is met de hoogwerker. Een mooie gelegenheid om op stormschade te inspecteren en de wijzerplaat eens goed van dichtbij te bekijken.

in-de-torenTevens werd er gekeken of er nog schade door de kauwen was aangericht. Gelukkig hebben de staaldraadjes – goed te zien op de foto – die tijdens de laatste renovatie in 2010 zijn aangebracht hun preventiewerk goed gedaan.

De wijzers van de klok zitten weer vast. De klok doet het weer prima. (We zijn een paar keer met de hoogwerker naar boven geweest, wijzers geïnspecteerd, grote wijzer gedemonteerd, in de werkplaats voorzien van nieuw soldeerwerk, wijzers schoongemaakt (vogelpoep), as geschuurd en gesmeerd, grote wijzer weer gemonteerd, foto’s gemaakt). Jan van Engen en Jan Deken hebben belangeloos hun medewerking verleend, waarvoor “onze” dank. ”