Pancratius vertelt…..

We zijn al weer 2 maanden verder en ik heb me niet verveeld. Mijn collega, de heilige Nicolaas, is in het land. De knusse wintertijd breekt dus weer aan.

         Wat een ijverige, harde werkers zijn die vrijwilligers hier! En jawel hoor, er is er weer eentje uitgebreid in het zonnetje gezet. Nog een lid in de Orde van Oranje Nassau. Nu was het de beurt aan Cor Molenaar, de penningmeester. De burgemeester vertelde uitgebreid, tijdens de vrijwilligersmiddag, wat hij allemaal doet en gedaan heeft. Tjonge, jonge, dat werd dus hoog tijd voor een lintje. En dat straalt toch ook weer op mij af!

Ik heb velen van u mogen zien de afgelopen tijd. Was het niet om uw kostbaarheden te laten taxeren tijdens de Antiek- en Brocantemarkt, dan was het wel tijdens het concert van Di Gojim. Met de Portugese bijdrage van Romi Anaul werd het weer een heel bijzonder optreden.

         Ook stond ik weer eens in de krant, compleet met foto van de wijzerplaat. Tijdens de oefening van de brandweer kon beheerder Wil mijn wijzerplaat inspecteren. Helaas hangen mijn wijzers nog steeds los maar nu weet Wil wat er moet gebeuren. Nu maar hopen dat er weer eens een hoogwerker langs komt. Oosterblokker wil toch eindelijk wel eens weten hoe laat het is!

In de komende tijd word ik weer uitbundig versierd. Dat is altijd een heel gezellige dag. Marian, die zich weer helemaal in het versieren kan uitleven, geholpen door veel vrijwilligers die mij op mijn mooist willen laten uitkomen in de kersttijd. Heerlijk vind ik dat. Ze kietelen me in alle hoeken en hoekjes. En dan op 7 december de Winterfair! Overal ruik, voel en hoor ik dan Kerst. Erwtensoep, warme wijn, oliebollen. Kramen met aanlokkelijke artikelen. Muziek van de Bloknoten. En al dat kerstgroen. Kortom, een verrukkelijke dag waar u zeker bij moet zijn.

Tenslotte is er op woensdag 17 december een optreden van het koor Vocallure met “A Swingin’ Christmas” een vrolijk, sfeervol theaterconcert in close harmony. Zeker een aanrader!

Maar, we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu
Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. En graag tot de volgende keer.