Pancratius vertelt …

Het lijkt zo kort geleden, dat ik van me heb laten horen. Toch zijn we al weer ruim twee maanden verder. De tijd vliegt voorbij, zeker als je wat ouder wordt. U begrijpt dus, dat dat voor mij bijzonder geldt. Maar dat heeft toch ook te maken met de “reuring” die er steeds om me heen is. Neem nou die prachtige expositie “Expo XXL”. Wat een totaal andere sfeer dan tijdens een markt! Zachte, stemmige muziek en prachtige kunstwerken zowel twee- als driedimensionaal. U mag best weten, dan sta ik heel zachtjes te kreunen van genoegen. Wat een diversiteit en wat een enthousiasme.

Ook de overheid weet mij te vinden. Ik ben inmiddels afgelopen tijd al weer twee maal als stemlokaal gebruikt. Ik hoop dat mijn aanwezigheid positief heeft gewerkt.
Er ligt tegenwoordig in de hal een map van de gemeente. Aangezien ik tot de openbare gebouwen wordt gerekend, geeft dat u de gelegenheid om gezellig bij mij in de hal gemeentelijke informatie te lezen. Er wordt helaas heel weinig gebruik van gemaakt. Wel kan ik u in uw oor fluisteren dat veel mensen me melden dat ze het liever in het weekkrantje lezen. Tja, en de gemeente maar denken effectief te bezuinigen!

Vol verwachting kijk ik uit naar het Pinksterweekend, HET weekend van The Beatles in Blokker. U heeft er intussen al genoeg over in de media kunnen zien. Ook dan zal er zeker een heel eigen sfeer zijn. Ik twijfel nog welk van hun nummers mijn favoriet was. Na dat weekend weet ik het ongetwijfeld. Jawel, mijn smaak heeft zich in de loop der eeuwen heel divers ontwikkeld!

Toch wil ik ook van deze gelegenheid gebruik maken om een zorg met u te delen. Ik voel me wat vuil worden, “kladdig” noemen ze dat hier. Er moeten toch mensen in mijn omgeving wonen, die het een eer vinden om met een groepje mensen mijn interieur zo af en toe, zeg een keer per maand, eens lekker af te soppen? Ik weet zeker dat er dan heerlijke koffie met gebak op u staat te wachten. En wat moet dat verrukkelijk zijn, als ik me op mijn leeftijd weer stralend schoon voel. Als u zich daar voor wilt opgeven, stuur dan even een mailtje naar tineke@ccp.nu of een belletje naar 06 57 85 41 60. Ik zie er vol verlangen naar uit.

Maar, we hebben weer genoeg gepraat.
U weet het: Houd de website in de gaten. www.ccp.nu

Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. En graag tot de volgende keer.