Pancratius vertelt …

Al weer bijna 2 maanden terug dat ik contact had met U. het leven lijkt de laatste tijd wel sneller te gaan dan in mijn begintijd. Toen had ik wat meer ruimte om weg te dromen. Er gebeurt nu zoveel.
Neem nou die Boeken- en Vlooienmarkt. Wat een drukte en gezelligheid. En weer van die heerlijke geuren binnen mijn muren! Maar ook…. Wat een werk. Verbijsterend. Het is altijd weer verrassend om te zien dat alles, de overgebleven boeken, de kramen etc. etc. op zondag binnen een uur na afloop zijn opgeruimd. En dan zitten ze allemaal heel genoeglijk bij elkaar met een glaasje en een hapje! En Ruud Dijksma, de grote organisator, die heel tevreden vertelde dat er een topopbrengst van €4500,. was. Ze kunnen er wel wat van, hoor!
De week erna hadden de gasten van de Zonnebloem een gezellige bijeenkomst. Wat werden er een leuke spelletjes gedaan! Het actiecomité had een prachtige dag verzorgd.
En 3 weken later de Voorjaarsmarkt. Een moederschaap met 2 pasgeboren lammetjes verlevendigde het geheel behoorlijk. En moeder maakte heel wat meer leven dan die kleintjes!
En wat hingen er boven in de transepten prachtige foto’s van Fred van der Zwet. Ook de matroesjka’s van Carla Pelser kregen veel terechte aandacht.
Jammer genoeg was er, tijdens NLDoet, geen animo om te komen helpen de Kerk schoon te maken. Jullie vinden zeker dat ik nog schoon genoeg ben. De vorige keer heb ik gemeld dat ik een ijsheilige ben. We zijn met zijn vieren n.l. St. Mamertus, St. Pancratius, St. Servatius en St. Bonifatius. De naamdagen zijn achtereenvolgens op11, 12, 13 en 14 mei. En de volkswijsheid zegt “Het kan vriezen tot in mei, tot de IJsheiligen zijn voorbij.” Dus u weet het, voor die tijd geen vorstgevoelige planten naar buiten!

Ik had eeuwen terug toch ook niet gedacht dat ik nog eens zou zeggen: Houdt de website maar in de gaten. www.ccp.nu

Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. En graag tot de volgende keer.