Pancratius vertelt …

Graag wil ik u op de hoogte houden van wat er binnen mijn muren gebeurt. Ik zal dat in de toekomst regelmatig proberen vol te houden. Zoals u weet sta ik al vele eeuwen aan de Oosterblokker. Na een periode van verval sta ik daar nu al weer enige tijd in volle luister.

Er komen heel wat mensen binnen mijn muren. Dit zijn natuurlijk vaste bezoekers, bijvoorbeeld van de Seniorenbond, de Bridgeclub, Polymnia etc. etc. Maar daarnaast wordt er ook door anderen van al mijn pracht uitbundig genoten.

Neem nu afgelopen zaterdagavond. Wat was het een sfeervol gebeuren! Prachtig! Diner bij Kaarslicht! Overal kaarsen en zelfs de grote luchters waren aangestoken. Wat een sfeer. En 24 dorpsgenoten die werden verwend met een verrukkelijk diner. Het diner van de Dorpsveiling. En net als vorig jaar met de top koks Adam de Boer en Bep Desmet. Het zag er prachtig uit, het rook verrukkelijk en, als ik de verhalen mag geloven, was de smaak ook geweldig.

Wat voel ik me dan vereerd, dat zoiets binnen mijn muren plaats vindt!
Ik had de hele Kersttijd al zo heerlijk genoten van al die mensen bij het Kerstdiorama. Wat paste dat prachtig bij de sfeer van mijn gebouw.
Maar die vrijwilligers zitten niet stil. Het ene evenement is nog niet achter de rug of het volgende dient zich al weer aan. En wat een afwisseling.
De jaarlijkse boeken- en vlooienmarkt komt eraan! Op 23 en 24 februari van 10.00 tot 16.00 uur. Zet het maar in uw agenda. Dat wordt weer zo’n oergezellig gebeuren. Een uitgebreide catering met heerlijke soep, koffie, lekkers etc. etc. En op de begane grond ook nog meters prachtige boeken in de verkoop, door de vrijwilligers zorgvuldig op categorie gesorteerd. Boven vindt u dan weer de (on)nodige “vlooien”. Echt een dagje uit!
Maar het gaat nog door. Wat dacht u van een prachtige voorjaarsmarkt? Als het lukt met levende dieren, veel groen en andere lente-aanbiedingen. En dan, als extra verrassing, op de bovenverdieping twee exposities. Allereerst zijn daar de foto’s van Fred van der Zwet, een van de eigenaren van het Kerstdiorama.

En daarnaast komt er in de vitrines een bijzondere verzameling van Matroesjka’s, die beschilderde Russische poppen die enkele malen een kleinere versie van zichzelf bevatten.
Kortom, wat een levendigheid om me heen.
Ik had eeuwen terug toch ook niet gedacht dat ik nog eens zou zeggen: Houdt de website maar in de gaten. www.ccp.nu

Een warme groet van uw ijsheilige Pancratius. En graag tot de volgende keer.